Dekodiranje telefona

dekodiranje telefonaDekodiranje telefona ili otključavanje čini jednu od usluga u okviru naseg servisa mobilnih telefona.

  • Šta znači dekodiranje/ otključavanje mobilnih telefona?

Ukoliko je telefon kupljen kod nekog od domaćih operatera ili je donešen iz inostranstva, postoji mogućnost da je zaključan .  To znači da  telefon može da se koristi samo sa SIM karticom operatera kod koga je kupljen, odnosno radi samo u jednoj mreži. Dekodiranje telefona Vam omogućava korišćenje kartice bilo kog operatera. U praksi se često dešava da korisnici pomešaju dekodiranje sa uklanjanjem sigurnosnog koda.

  • Sigurnosni kod (security code, lock pattern ili phone lock) štiti telefon od neovlašćenog korišćenja. Kada aktivirate sigurnosni kod upotreba telefona ili pojedinih funkcija neće biti moguća bez unosa koda koji ste postavili. Ukoliko se desi da zaboravite sigurnosni kod telefon možete doneti u naš servis radi iščitavanja i deaktivacije istog.

 

  • Da li moj telefon može da se dekodira?

Većinu telefona je moguće dekodirati. U zavisnosti od modela telefona, neki se mogu dekodirati čim se pojave na tržištu, a za neke je potrebno sačekati neko vreme pre nego što se pojavi odgovarajući metod dekodiranja.

Spisak podržanih modela po brendovima:

 

  • Koliko košta dekodiranje telefona?

Cena dekodiranja telefona se razlikuje u zavisnosti od modela telefona i proizvođača. Različiti proizvođači koriste različit vid zaštite, te u zavisnosti od načina i vremena potrebnog za dekodiranje formiramo cenu. Servis zadržava pravo promene cene ako je veća količina telefona u pitanju. Kontaktirajte nas za više informacija.

 

  • Prednosti dekodiranja telefona:

Možete koristiti SIM kartice drugih domaćih i stranih mobilnih operatera.
Kada boravite u inostranstvu, možete koristiti lokalne SIM kartice i na taj način izbeći visoke troškove rominga.